S0527 - CONTACTMOMENTEN

Doel

Voor een adequaat beheer van relaties is het belangrijk om op elk gewenst moment inzicht te hebben in de vastgelegde notities en de nog uit te voeren acties. Deze functie toont contactmomenten gesorteerd op datum, met desgewenst aanvullende selecties op medewerker, afdeling, contactsoort en onderwerp. Hierdoor wordt inzicht verkregen in de uit te voeren handelingen, waarbij selecties en een aantal varianten mogelijk zijn. Gekozen kan worden uit notities (inclusief acties) of uit alleen acties. Wat dit laatste betreft kan een keuze worden gemaakt uit acties die middels notities zijn vastgelegd, uit acties op relatie-niveau, of uit beide.

Attentiepunt

1 Als gekozen is voor volgorde op datum (notitie- of actiedatum) en verder niet op datum is geselecteerd, kan de volgorde middels een extra rubriek worden aangegeven: vooruit, dan wel achteruit. Als wel een selectie op datum is opgegeven, wordt hiermee automatisch de volgorde bepaald.
2 Naast de notitie kunnen acties ook op relatie-niveau worden vastgelegd. Dit is mogelijk met de functies voor het Onderhouden van relaties, door het vullen van de rubrieken Actiedatum en Welke actie.
3 Als gekozen is voor het tonen van notities, kan een zoektekst worden opgegeven. In dit geval worden alleen die notities geselecteerd, waarin de opgegeven zoektekst voorkomt.

Zie ook

Actielijst
Contactmomenten
Laatste contacten

Uitvoering

Voor algemene uitleg zie verwerkingsfunctie of invulinstructie.

Acties (N,A,R,B) [247]
Met deze rubriek selecteert u de gegevens die u getoond wilt hebben.
Geldige waarden zijn:
N Notities & acties
A Alleen acties bij notities
R Alleen acties bij relaties
B Beide acties (keuze A + R)

Volgorde contacten (1,2,3) [240]
Deze rubriek wordt alleen getoond als bij de rubriek Acties de waarde 'N' (Notities & acties) is ingetoetst. Met deze rubriek wordt de volgorde aangegeven, waarop de notities moeten worden getoond. De defaultwaarde is 3.
Geldige waarden zijn:
1 Op volgorde van datum
2 Op volgorde van medewerker
3 Op volgorde van relatienummer

Volgorde acties (1,2,3) [249]
Deze rubriek wordt alleen getoond als bij de rubriek Acties de waarde 'A' (Alleen acties) is ingetoetst. Met deze rubriek wordt de volgorde aangegeven, waarop de acties moeten worden getoond.
Geldige waarden zijn:
1 Op volgorde van actiedatum
2 Op volgorde van actie door
3 Op volgorde van relatienummer

Pers.code (bestaande waarde) [142]
Met deze rubriek kan een bepaalde medewerker worden aangegeven waarvan de notities moeten worden geselecteerd.

Afdeling (6 cijfers/letters) [200]
Selecteer alleen contactmomenten die behoren tot de ingetoetste afdeling.

Contactsoort (8 cijfers/letters) [169]
Notities kunnen worden gerubriceerd met de rubriek Notitiesoort. De codering hiervan wordt vooraf in een tabel opgenomen. Het is niet verplicht een notitiesoort op te geven.

Onderwerp (10 cijfers/letters) [250]
Met deze rubriek kan een Onderwerp worden aangegeven, waarop de notities moeten worden geselecteerd. Indien deze rubriek leeg wordt gelaten, vindt geen selectie op Onderwerp plaats.

Zoektekst (20 cijfers/letters) [675]
Met deze rubriek kunnen alleen notities worden geselecteerd waarin de aangegeven zoektekst voorkomt.

Relatienr van t/m (grenswaarde) [101]

Postcode van t/m (grenswaarde) [57]

Datum (datum DDMMJJ) [161]
Met deze rubriek kunnen notities vanaf een bepaalde datum (richting toekomst) worden geselecteerd.

Trefwoordselectie (72 cijfers/letters) [199]
Met deze rubriek kan het selecteren van de relaties worden beperkt tot relaties die voldoen aan de ingegeven trefwoord(en). U kunt meerdere trefwoorden opgeven gescheiden door + of -. Dus als u de trefwoorden KERST en KLANT gebruikt en u geeft hier in KERST+KLANT, dan worden alleen de relaties geselecteerd die (o.a.) deze twee trefwoorden hebben.
Deze rubriek komt alleen naar voren indien de module CRM is geactiveerd.

Sortering (A,V) [36]
Deze rubriek wordt alleen getoond als gekozen is voor notities (N) op volgorde van datum. Met deze aanduiding wordt de richting aangegeven vanaf de ingegeven datum.
Geldige waarden zijn:
A Achteruit, vanaf de aangegeven datum naar het verleden
V Vooruit, vanaf de aangegeven datum naar de toekomst