VERWERKINGSFUNCTIE

Verwerkingsfuncties kenmerken zich door het feit dat er eerst een aantal vragen worden gesteld, die voorzien zijn van een standaard antwoord. Deze antwoorden zijn gebaseerd op aannames of gegevens die in de administratie zijn vastgelegd. Indien gewenst kunnen alle antwoorden via de CASH-SETUP door de gebruiker zelf worden 'voorgeprogrammeerd'.

Als alle antwoorden juist ingevoerd zijn, kan op VERDER worden geklikt. De functie wordt dan daadwerkelijk gestart.

Functies die een 'overzicht' genereren (voorbeeld: Balans), kunnen na afloop met ESC worden beeindigd. Het vragenscherm wordt dan weer zichtbaar. Indien gewenst kan een bepaald antwoord worden gewijzigd en de functie kan weer worden gestart.
Van een overzicht worden in principe de eerste 200 regels getoond. Daarna dient op het linkje 'Volgende set gegevens' rechts onderin geklikt te worden om de rest van het overzicht cq. de volgende serie regels op het scherm te krijgen.

Er zijn ook functies, die na afloop terugkeren naar het menu. Deze kunnen niet 'herstart' worden, omdat er wijzigingen in de administratie zijn doorgevoerd (voorbeeld: maken betaalopdrachten, verzenden OB-aangifte).