D0145 - ONDERHOUD MEDEWERKERS

Doel

Met deze functie worden de vaste gegevens van de medewerkers onderhouden.

Achtergrond

Administratieve handelingen kunnen persoonsgebonden worden vastgelegd. Bijvoorbeeld fiatteren van een inkoopfactuur, noteren van contactmomenten of maken van een actielijst.
Geef elke medewerker een unieke code: Initialen of voornaam en maak desgewenst een onderverdeling op afdeling.

Fiatteren
Het fiatteren van inkoopfacturen wordt ingesteld per medewerker. Zie tabblad [Fiatteren]. Een factuur kan ook door meerdere personenn worden gefiatteerd. Als de eerste medewerker een factuur fiatteert dan wordt deze door gezet naar de volgende medewerker. Dit is een vastgelegd traject. Het is ook mogelijk om bij het instellen van fiatteren vanuit het inkoopdagboek op dat moment een traject van medewerkers in te stellen, dit kunnen er maximaal 3 zijn.

Signaleringen
Per medewerker kunnen meerdere signaleringen worden ingesteld, die zichtbaar zijn op de startpagina. Zie de tabbladen [Signalering]. Het is optioneel mogelijk bij een signalering, een e-mail bericht te laten sturen naar de betereffende medewerker. Met deze notificatie is bekend dat er aandacht besteed moet worden aan de administratie.

Actielijst met wachtrij
Als een persoon deelnemende is in een wachtrij van terugbelacties, kunnen contactmomenten met acties worden gemaakt op een wachtrij-groepscode. Meerdere personeelscodes worden dan gekoppeld in een wachtrij. De actuele acties in de wachtrij zijn dan zichtbaar op de actielijst van alle deelnemers aan die wachtrij. Zie de instelfunctie Wachtrij in module CRM.

Zie ook

Fiatteren
Onderhoud contactmoment

Uitvoering

Voor algemene uitleg zie onderhoudsfunctie of invulinstructie.

Pers.code (sleutelwaarde) [142]
De code waarmee de medewerker wordt geïdentificeerd.

Omschrijving (30 cijfers/letters) [150]
Vul hier de naam in van het betreffende stamgegeven.

Afdeling (6 cijfers/letters) [200]
Met deze rubriek kan de afdeling worden vastgelegd, waartoe de betreffende medewerker behoort. In voorkomende gevallen kan hierop worden geselecteerd.

Code geblokkeerd (J,N) [208]
Met deze rubriek kan de invoer van notities met de betreffende medewerker worden geblokkeerd. Bijvoorbeeld wanneer deze medewerker uit dienst is getreden.

E-mailadres (72 cijfers/letters) [120]
In deze rubriek worden hoofdletters automatisch naar kleine letters omgezet. Er dient minimaal één @ voor te komen en minimaal één punt achter de @. Er mogen geen spaties voorkomen en geen speciale leestekens behalve de underscore.

Toegangsniveau (1 cijfers) [1133]
Als u deze code invult bij een document dan kunt u sturen welke medewerkers
dit document mogen inzien.
De code kan een waarde hebben van 0 (iedereen) t/m 9 (alleen bepaalde
medewerkers).

Bij de medewerkers kan met functie Onderhoud medewerkers ook een dergelijke code worden ingevuld. Een medewerker
kan een document alleen inzien als zijn code gelijk is of groter dan hetgeen
bij het document is ingevuld.

Wachtwoord (10 cijfers/letters) [1134]
Wanneer de vorige rubriek is ingevuld dan kunt u hier het wachtwoord voor deze medewerker vastleggen. Voortaan zal om dit wachtwoord worden gevraagd indien een document wordt opgevraagd dat is voorzien van het toegangsniveau wat in de vorige rubriek is ingevuld.

Relatienr (bestaande waarde) [101]
Het relatienummer waar deze medewerker aan gekoppeld is. Als er declaraties door deze medewerkers worden gemaakt via de CASHapp dan wordt dit relatienummer gebruikt voor het boeken van de mutatie. Als bij deze relatie het juiste banknummer staat ingevuld dan kan deze declaratie worden overgemaakt via een betaalopdracht.

Startpagina (32 cijfers/letters) [1978]
Met deze rubriek kan ingesteld worden welke gegevens de medewerker op de startpagina te zien krijgt. Hiervoor moet CASH opgestart worden met een gebruiker waaraan een medewerker gekoppeld is, zodat de medewerker de juiste meldingen op de startpagina krijgt. De medewerker kunt u instellen in de CASH setup, bij onderhoud gebruikersprofielen.
Als u CASH opstart met de gebruikersocde DEFAULT dan zijn alle signaleringen actief, ook al geeft u een medewerker in bij het opstarten van een administratie. Voor CashWeb staan automatisch alle signaleringen aan als u opstart met gebruiker 1.
Het is ook mogelijk om de startpagina in zijn geheel uit te schakelen, dan kiest u binnen de administratie voor Bewerken en hier kunt u Toon Startpagina aan of uit vinken.
Klik op het veld om de verschillende opties aan te vinken. Zie de helptekst van dat scherm voor een uitleg van de verschillende opties.

Fiatteren (alleen CASH Financieel)

Grootboekrekening (bestaande waarde) [1803]
Indien gebruikt wordt gemaakt van de mogelijkheid tot Fiattering kan hier een grootboekrekening worden vermeld die voor de betreffende medewerker wordt gehanteerd voor het 'parkeren' van de facturen die nog door hem of haar moeten worden gefiatteerd.
Er wordt gecontroleerd of de grootboekrekening niet al gekoppeld is aan een andere medewerker.

Wachtwoord (72 cijfers/letters) [1804]
Indien gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid tot Fiatteren kan hier een wachtwoord worden ingevuld dat moet worden ingegeven op het moment dat de geparkeerde inkoopfacturen worden gefiatteerd.

Pers. code (bestaande waarde) [1809]
In dit veld kan een tweede medewerker voor fiattering geselecteerd worden. Na de eerste fiat wordt de factuur doorgezet naar deze medewerker voor een tweede fiattering. Eventueel kan dit beperkt worden door het veld grensbedrag.

Grensbedrag (10,2 cijfers) [1810]
Als het veld personeelscode gevuld is dan kan dit veld ook ingevuld worden. Facturen worden dan pas doorgezet naar de nieuwe medewerkerscode om te fiatteren als het factuurbedrag boven het grensbedrag komt.

Geen reden fiat (1 cijfers/letters) [3360]
Als in dit veld een vinkje gezet wordt dan wordt voor deze medewerker voortaan geen reden meer gevraagd bij het fiatteren van een factuur. Deze optie komt nog wel bij het afkeuren of in behandeling zetten van een factuur.

CRM (alleen CASH Relatiebeheer)

Verplicht selecteren (N,J) [3332]
Als in dit veld een vinkje gezet wordt dan moet deze medewerker voortaan verplicht een medewerker voor fiattering instellen bij het fiatteren van een factuur.

Filter contacten (72 cijfers/letters) [1623]
Het overzicht van contactmomenten per relatie kan worden beperkt met een filter.
Door minder belangrijke contacten niet te tonen wordt het overzicht verkort en blijven relevante contacten over, waardoor het overzicht leesbaarder wordt.
De filter wordt uitgevoerd op de tabel Onderwerp en op de contacttekst en is instelbaar per medewerker of in de parameters CRM, voor de gehele administratie.

Contactsoort (8 cijfers/letters) [169]
De invoer van een nienw contactmoment kan worden versneld door de meest gebruikte contactsoort van de medewerker hier als defaultwaarde in te stellen. Deze code is muteerbaar per contactmoment.

Wachtrij (bestaande waarde) [1942]
Code om een wachtrij met actuele terugbelacties te maken.
De wachtrij wordt bemand door meerdere medewerkers.
Koppel daarom de gewenste personen aan de wachtrij-code.

F3KostFiatH0022 Kostensoorten fiattering
F4KostAppH0024 Grootboeken CASHapp medew