S0314 - VERSLAG BANKMUTATIES

Doel

Deze functie toont een overzicht van de mutaties die in een bepaald dagboek zijn ingelezen, ter controle van de manier waarop de matching heeft plaatsgevonden.

Achtergrond

Bestanden met bankmutaties kunnen op 3 manieren worden ingelezen. Voor uitleg hierover wordt verwezen naar functie Inlezen bankafschriften Als gekozen wordt voor keuze D (directe verwerking) dan worden de mutaties die niet gematcht kunnen worden, tijdelijk geboekt op een speciale grootboekrekening 'uitzoeken bankmutaties'.
Met de hier beschreven functie kunnen deze mutaties naar de gewenste grootboekrekening, debiteur of crediteur worden gecorrigeerd. Klik op matchen voor nadere uitleg over de wijze waarop dit matchen plaatsvindt.

Attentiepunt

1 De functie kan worden gestart direct na het inlezen van de bankafschriften met functie Inlezen bankafschriften of vanuit het menu Inlezen bankbestanden In het eerste geval wordt 'doorgegeven' om welk boekjaar, dagboek, en de reeks stuknummers het gaat. In het tweede geval dienen deze waarden te worden ingegeven.
2 Door te klikken op het stuknummer kan het corrigeren van de 'uitzoekposten' binnen dat stuknummer worden gestart.
3 Op de laatste regel van de omschrijving wordt getoond op welke manier de match heeft plaats gevonden, dit wordt uiteraard alleen getoond als er een match is. Door te klikken op de grootboekrekening wordt gelijk door gesprongen naar de boeking.

Uitvoering

Voor algemene uitleg zie verwerkingsfunctie of invulinstructie.

Boekjaar (jaar JJ) [211]
Het boekjaar waarvoor de functie wordt uitgevoerd.

Dagboekcode (bestaande waarde) [901]
De code van het dagboek waarin de mutaties worden verantwoord.

Stuknummer van (grenswaarde) [303]

Stuknummer t/m (grenswaarde) [303]