D3805 - INSTELLEN GEBRUIKERS (PRODUCTIE)

Doel

Met deze functie wordt aan een werkplek specifieke kenmerken voor de urenregistratie ingesteld.

Achtergrond

Aan een werkplek die voor urenregistratie wordt gebruikt, kan een aantal eigenschappen worden gekoppeld. Zo kan een terminal bij de uitgang op een andere wijze functioneren dan een terminal op de werkvloer. Indien de werkplek bij de uitgang is opgesteld, wordt na een uitklokking niet om een inklokking gevraagd indien de uitkloktijd na de eindtijd van het rooster ligt.

Attentiepunt

1 De in deze functie vastgelegde gebruikerscode moet voorkomen in het programmabeheer SETUP. Indien dit niet het geval is, volgt de melding 'Onbekende gebruiker' op het beeldscherm.

Uitvoering

Voor algemene uitleg zie onderhoudsfunctie of invulinstructie.

* 3805 Gebruikerscode (bestaande gebruiker)
De code waarmee de gebruiker het programma CASH heeft opgestart.

* 3806 Urensoort (1,2,3)
Met deze rubriek wordt aangegeven welke soort klokkingen op de geselecteerde werkplek zijn toegestaan.
Geldige waarden zijn:
1 Alleen indirecte urenmutaties
2 Alleen directe (dossier) urenmutaties
3 Indirect- en directe urenmutaties zijn toegestaan

Zo kan bijvoorbeeld worden aangegeven dat op een terminal op de administratie alleen indirecte uren kunnen worden geregistreerd.

* 3188 Uitgang (J,N)
Met deze rubriek kan worden aangegeven dat de werkplek bij de uitgang staat opgesteld (waarde J). In dit geval wordt bijvoorbeeld na een uitklokking niet meer om een inklokking gevraagd indien de uitkloktijd na de eindtijd van het rooster ligt.

* 3807 Aut. gereedmelden (J,N)
Met deze rubriek wordt aangegeven dat een directe bewerking automatisch moet worden gereedgemeld als de uitklokking op deze werkplek plaatsvindt. In principe worden deze bewerkingen dan nooit over een aantal tijdvakken of personen verdeeld.
Geldige waarden zijn:
J Ja, elke bewerking wordt bij de uitklokking direct gereedgemeld
N Nee, elke uitklokking wordt individueel gereedgemeld

* 3815 Verificatievraag (J,N)
Met deze rubriek wordt aangegeven of tijdens de functies Registratie uren of Registratie uren met barcode de vraag Doorgaan (j/n) wel of niet moet worden gesteld. Het betreft hier altijd indirecte klokkingen aan het begin of einde van een werkdag. Bij indirecte klokkingen waarvan de werksoortcode afwijkt van de standaard indirecte werksoortcode, zie functie Instellen urenadministratie wordt de genoemde vraag altijd gesteld.
Geldige waarden zijn:
J Ja, bij inklokking van indirecte uren wordt de verificatievraag gesteld
N Nee, bij inklokking van indirecte uren wordt geen verificatievraag gesteld

* 3189 Werksoortcode te laat (bestaande werksoortcode)
Per gebruikerscode kan in plaats van de algemeen geldende werksoortcode Te laat, die in functie Instellen urenadministratie voor de gehele administratie is vastgelegd, een afwijkende werksoort worden aangegeven.

Deze rubriek is alleen van belang indien de uren direct door de medewerkers worden geregistreerd met functie Registratie uren of Registratie uren met barcode en derhalve niet (achteraf) aan de hand van klokkaarten, urenbriefjes, etc.
Met deze rubriek kan per gebruikerscode een afwijkende standaardwaarde worden aangegeven van de werksoortcode waarop automatisch een extra (indirecte) urenmutatie wordt gecre erd, indien een medewerker te laat op het werk verschijnt.

Deze extra urenmutatie wordt gecre erd indien:
- deze rubriek is ingevuld
- het tijdstip van inklokken NA de begintijd van het rooster - eventueel verhoogd met de rubriek Afronding na begintijd van de desbetreffende roostercode, zie functie Onderhoud roostercode - ligt.
- de medewerker op die dag voor de eerste maal inklokt.

In de functies Registratie uren of Registratie uren met barcode wordt in dit geval om een Werksoort te laat gevraagd. Indien gewenst kan de in deze rubriek aangegeven standaardwaarde worden gewijzigd in bijvoorbeeld tandarts, verslapen, o.i.d. Er wordt dan automatisch een extra urenmutatie aangemaakt met de begintijd van het rooster als begintijd, de systeemtijd als eindtijd en Aut. klokking als opmerking.

Voorbeelden:
 - Begintijd rooster:  08:00
 - Afronding NA begintijd: 15 minuten
 - Werksoort Te laat:  TE LAAT

Afhankelijk van het tijdstip van binnenkomst worden de volgende de volgende urenmutaties aangemaakt:

 tijdstip  werksoortcode
 binnenkomst telaat  werksoort begintijd eindtijd
 08:10 TE LAAT  direct  08:00 ..:..
 08:16 TE LAAT  te laat  08:00 08:16
   direct  08:16 ..:..
 08:16  direct  08:16 ..:..

Attentiepunt

1 Per gebruikerscode kan deze standaardwaarde anders worden ingesteld, zie hiervoor functie Instellen gebruikers (productie)
2 Met de functies Onderhoud uren per medewerker Onderhoud uren per datum of Onderhoud uren per dossier kan indien gewenst deze urenmutatie worden gewijzigd.
3 Uren die met werksoortcode Te laat worden vastgelegd kunnen worden meegenomen in de urenverantwoording of juist daar buiten worden gelaten. Zie hiervoor systeemswitch Verwerking werksoort te laat in functie Instellen switches productie (uren)