SYSTEEMSWITCH (SYSTEEMSWITCHES VOORRAADPARAMETER VOORRAADPARAMETERS)

Systeemswitches of parameters, zijn instellingen, waarmee de werking en/of de functionaliteit van het programma kan worden gestuurd.Deze systeemswiches kunnen worden ingesteld met behulp van functie Standaard formuliercodes
Hoewel systeemswitches in het algemeen eenmalig worden ingesteld, kunnen deze switches op ieder gewenst moment tijdelijk of permanent worden gewijzigd. Het is hierbij raadzaam om bij het instellen van deze switches een weloverwogen keuze te maken. Wanneer een systeemswitch in een later stadium wordt gewijzigd, zal de wijziging pas VANAF dat moment worden geactiveerd en NIET met terugwerkende kracht in werking treden.
Een aantal systeemswitches heeft verstrekkende gevolgen voor de werking van het programma. Het is daarom aan te raden om de instellingsfunctie hiervan, Standaard formuliercodes van een wachtwoord te voorzien. Zie hiervoor functie D0621.
Met functie Afdrukken parameters kan een overzicht van alle parameters worden vervaardigd. Op het moment dat alle instellingen juist zijn ingevoerd, is het aan te raden om hiervan een overzicht af te drukken. Bij telefonisch contact met de helpdesk kan dit van nut zijn.

De beschikbare systeemswitches zijn in 6 groepen onderverdeeld:
- algemene systeemswitches
- systeemswitches voor het invoeren van verkooporders
- systeemswitches voor het afdrukken van verkooporders
- systeemswitches voor de inkooporders
- systeemswitches voor de samenstellingen
- systeemswitches voor de historie

Enkele voorbeelden:
Voorraad administratie (J,N)
Voorraadwaardering
Meerdere magazijnen
Inkooporderadministratie
Automatisch doorboeken
Etc.