S0718 - CREDITNOTA VERZENDEN

Doel

Met deze functie kan in één handeling een creditnota worden gemaakt door ingave van het originele factuurnummer. De creditnota wordt direct verzonden/afgedrukt. Er wordt automatisch een memoriaal boeking gemaakt waarmee de originele factuur en de creditnota tegen elkaar worden afgeboekt.

Attentiepunt

1 Als het ingegeven factuurnummer bij meerdere relaties voorkomt wordt om het betreffende relatienummer gevraagd.
2 Er dient een omschrijving te worden ingegeven welke de reden van de creditnota weergeeft. Default waarde is 'Conform afspraak'.
3 Het is niet mogelijk om met deze functie een factuur van de module CASH Projecten te crediteren.
4 Na het maken van de creditnota wordt automatisch een memoriaal boeking gemaakt om de originele factuur af te boeken tegen de creditnota. Hiervoor wordt dagboek MEMOCR aangemaakt.
5 Er wordt gekeken of het ingevoerde factuurnummer nog openstaat. Als dat niet zo is volgt een waarschuwing met de keuze om door te gaan of niet.
6 Omdat de creditnota per 'vandaag' wordt gemaakt, wordt er gekeken of de factuur met dezelfde btw-percentages is gemaakt als die van 'vandaag'. Als dat niet zo is moet de creditnota met de hand worden gemaakt. Door afwijkende btw-percentages zou het namelijk kunnen gebeuren dat het totaal van de factuur afwijkt van het totaal van de creditnota.

Uitvoering

Voor algemene uitleg zie verwerkingsfunctie of invulinstructie.

Factuurnummer (6 cijfers/letters) [550]
Geef het factuurnummer waarvoor een creditnota moet worden gemaakt. Dit moet een bestaand factuurnummer zijn van en factuur, gemaakt met de module CASH Facturering.

Omschrijving (40 cijfers/letters) [2001]
Geef (verplicht) een omschrijving in welke de reden van de creditnota weergeeft. Defaultwaarde is 'conform afspraak'. Het originele factuurnummer en de originele factuurdatum worden automatisch getoond op de eerste regel van de creditnota.

Boekperiode (periode JJPP) [301]
De boekperiode (JJPP) waarin de factuur dient te worden verantwoord. Deze rubriek verschijnt alleen indien aan de rubriek Eigenschappen bij de functie Instellen administratieparameters de waarde 'Z' is toegekend.