D0180 - AFHANDELEN ACTIES

Doel

Met deze functie kunnen vastgelegde acties worden onderhouden en/of worden afgehandeld.

Achtergrond

Vastgelegde acties kunnen worden geraadpleegd, gemuteerd of als afgehandeld worden beschouwd. Uitgangspunt hierbij kan een medewerker, een relatie of de actiedatum zijn. Als nodig kan een nieuwe notitie of actie worden aangemaakt.

Attentiepunt

1 Acties kunnen op de volgende wijzen worden geraadpleegd:
a) Op volgorde van Medewerker (Actie door):
Door ingave van de gewenste medewerkercode, worden met de en F9 en F10 alleen acties van DIE medewerker geselecteerd. Opmerking: als GEEN medewerkercode wordt ingetoetst, worden alleen acties geselecteerd van de EERSTE medewerker.
b) Op volgorde van Actiedatum:
Door ingave van de gewenste actiedatum, worden met de en F9 en F10 ALLE acties vanaf DIE datum geselecteerd.
c) Op volgorde van Relatienummer:
Door ingave van het gewenste relatienummer, worden met de en F9 en F10 ALLE acties van DIE relatie geselecteerd. De gewenste selectiekeuze kan worden gemaakt door op een leeg scherm met ENTER door de rubrieken Actie, Actiedatum respectievelijk Relatienummer te wandelen.
2 Alle met F3 aangemaakte nieuwe notities of acties, worden gekoppeld aan de oorspronkelijke actie. De op deze wijze aan elkaar gekoppelde notities kunnen met behulp van F4 Vervolgnotities worden opgevraagd.
3 Nadat met F3 een nieuwe notitie of een nieuwe actie is aangemaakt, kunnen de rubrieken Actiedatum en Actie door in de oorspronkelijke actie, als gewenst, worden leeg gemaakt.

Uitvoering

Voor algemene uitleg zie onderhoudsfunctie of invulinstructie.

Nadat een actie is geselecteerd en op het beeldscherm is verschenen,
kunnen de rubrieken Tekst1 t/m Tekst6 van de actie worden onderhouden.
De overige rubrieken kunnen niet worden gemuteerd.

Actie door (bestaande waarde) [149]
Met deze rubriek kan de medewerkercode worden aangegeven, waarvan de actie(s) moet(en) worden onderhouden. Na ingave van een medewerkercode, kan met F9 of F10 door de acties van die medewerker worden gewandeld. Indien deze rubriek leeg wordt gelaten kunnen met ENTER acties op volgorde van Actiedatum of op Relatienummer worden geraadpleegd.

Actiedatum (datum DDMMJJ) [141]
Met deze rubriek kan een actiedatum worden aangegeven, op volgorde waarvan de actie(s) moet(en) worden onderhouden. Na ingave van een datum, kan met F9 of F10 op volgorde van datum door de acties worden gewandeld. Indien deze rubriek leeg wordt gelaten kunnen met Enter acties op volgorde van Relatienummer of op Actie door worden geraadpleegd.

Relatienr (sleutelwaarde) [101]
Met deze rubriek kan een actiedatum worden aangegeven, op volgorde waarvan de actie(s) moet(en) worden onderhouden. Na ingave van een relatienummer, kan met F9 of F10 op volgorde van relatienummer door de acties worden gewandeld. Indien deze rubriek leeg wordt gelaten kunnen met Enter acties op volgorde van Actie door of Actiedatum worden geraadpleegd.

Tekst (4000 cijfers/letters) [1975]
Uitgebreid tekstblok.

F3NieuwCntD0143 Onderhoud contactmoment
F4ReeksS0181 Contact reeks