D3204 - MEDEWERKER (DEEL 2)

Doel

Deze programmafunctie onderhoudt een aantal rubrieken van een medewerker, met betrekking tot de urenregistratie in CASH Productie.

Uitvoering

Voor algemene uitleg zie onderhoudsfunctie of invulinstructie.

* 2030 Functiegroep (6 cijfers/letters)
Met deze rubriek wordt een functiegroep voor een medewerker vastgelegd. Een functiegroep kan bijvoorbeeld overeenkomen met een salarisschaal. Functiegroepen worden onderhouden met functie Onderhoud functiegroep

* 3190 Tariefgroep (2 cijfers/letters)
Met deze rubriek wordt een tariefgroep voor een medewerker vastgelegd. Nacalculatorisch worden uren geregistreerd op productiedossiers op basis van een medewerkerstarief per tariefgroep. Het gebruik van tariefgroepen is niet verplicht; in dat geval wordt de nacalculatie geboekt tegen voorcalculatorische tarieven per bewerkingsgroep. Tariefgroepen worden onderhouden met de functie Onderhoud tariefgroep

* 3801 Urenregistratiecode (0,1,2,3)
Met deze rubriek wordt aangegeven welke soort uren op een medewerker van toepassing is.
Geldige waarden zijn:
0 Geen urenregistratie
1 Alleen indirecte uren
2 Alleen (directe) dossieruren
3 Indirecte- en directe uren

LET OP:
Keuze 0 wordt gebruikt voor medewerkers waarvoor nooit uren zullen worden geregistreerd of voor medewerkers die al uit dienst zijn. Alleen bij keuze 3 is een volledige urenadministratie mogelijk.

* 3810 Rooster (bestaande roostercode)
De code van het werkrooster van een medewerker. Een werkrooster geeft de begin- en eindtijd en eventueel een (1) of meer pauzes aan. Indien per medewerker wisselende roosters van toepassing zijn, vormen meer roostercodes tezamen een roosterschema. Zo'n roosterschema wordt bij de medewerker vastgelegd, zie systeemswitch Roosterschema per medewerker, in functie Instellen switches productie (uren) Roostercodes worden onderhouden met functie Onderhoud roostercode

* 3877 Roosterschema (5 cijfers/letters)
Met deze rubriek kan voor een medewerker een roosterschema worden aangegeven. Dit is een opsomming van verschillende roostercodes, in chronologische volgorde. De duur van elke roostercode is 7 kalenderdagen en kan dus per week wijzigen.
Een roosterschema bestaat uit maximaal 5 roostercodes.
Een roostercode is een dagindeling met begintijd, eindtijd en pauzes. Indien een medewerker altijd volgens hetzelfde rooster werkt, behoeft deze rubriek niet te worden ingevuld en kan worden volstaan met het aangeven van de (vaste) roostercode (per Medewerker).

Voorbeeld met de volgende roostercodes:
D = dagdienst
A = avonddienst
N = nachtdienst
Roosterschema: DAN betekent dat eerst een week dagdienst wordt gewerkt, dan een week avonddienst, gevolgd door een week nachtdienst. Dit schema blijft zich vervolgens herhalen.

* 3878 Ingangsweek schema (4 cijfers)
Met deze rubriek wordt het weeknummer aangegeven van de eerste roostercode in het roosterschema. Deze rubriek behoeft alleen te worden ingevuld indien met een roosterschema per medewerker wordt gewerkt. Omdat op basis van het roosterschema de juiste roostercodes automatisch worden bepaald voor de komende weken, dient het weeknummer van de eerste roostercode in het roosterschema bekend te zijn.

Het formaat is: JJWW (jaar/week)

F5OvzRoostS3818 Overzicht roosterschema (per persoon)