D0804 - FORMULIERPARAMETERS

Doel

In dit scherm kunnen een aantal rubrieken worden vastgelegd, die voor meerdere (alle) formulierlay-outs van toepassing zijn. Door de gegevens hier vast te leggen ontstaat er een defaultwaarde voor de formulieren.

Uitvoering

Voor algemene uitleg zie invulinstructie.

Achtergrond naam (52 cijfers/letters) [1508]
In deze rubriek kan de naam worden ingegeven van een jpg bestand met een 'image' van bijvoorbeeld het briefpapier. Als een .png formaat wordt aangeboden wordt deze automatisch omgezet naar .jpg formaat. Deze wordt dan als defaultwaarde gebruikt van de rubriek bij de formulierlayouts en als achtergrond gebruikt bij de PDF's die worden verzonden. De naam dient te eindigen op .jpg. In de naam kan eventueel de map worden opgegeven waar het bestand zich bevindt. Als er geen map is opgegeven, dient het bestand in de CASH-map te staan.

Het mag duidelijk zijn dat de kwaliteit van het bestand bepalend is voor de kwaliteit van de achtergrond bij de PDF. Een scan van het briefpapier op een gemiddelde scanner geeft over het algemeen niet het gewenste effect. Laat zonodig uw drukker of communicatiebureau een kwalitatief goed bestand maken.

Achtergrond gebruik (1,2) [1495]
Met deze rubriek kan worden aangegeven of de achtergrond (vorige rubriek) alleen bij PDF's moet worden meegestuurd of ook bij uitvoer naar de printer.

Coordinaten NAW (10 cijfers/letters) [1553]
Met deze rubriek kan de plaats van het naam/adres/woonplaats-blok (of NAW-blok) op de factuur of ander formulier worden vastgelegd. Indien ingevuld, overruled deze waarde de coordinaten zoals vastgelegd in de layout zelf. Op deze manier kunnen alle formulieren eenvoudig worden aangepast aan de gebruikte vensterenveloppen. De ingave moet opgebouwd zijn uit het aantal regels vanaf de bovenkant en het aantal tekens vanaf de linkerkant, gescheiden door een spatie. Dus bijvoorbeeld voor een linkervenster '11 16', hetgeen staat voor regel 11, positie 16.