D0152 - INSTELLEN PARAMETERS E-MAILVERKEER

Met deze functie wordt, ten behoeve van het inlezen van e-mailberichten, de map waar deze berichten zich bevinden, opgegeven. Tevens wordt opgegeven wat voor soort bijlagen niet hoeven te worden ingelezen.

Achtergrond

Naast de per post verzonden documenten, kan ook alle verzonden en ontvangen e-mail in de administratie worden ingelezen. Het is daarom noodzakelijk dat deze berichten centraal in een map worden opgeslagen door het e-mailprogramma, zodat deze voor CASH benaderbaar zijn.
Op basis van het e-mailadres bij de relatie worden de berichten ingelezen. Wanneer het e-mailadres, zoals dat in het bericht staat vermeld, niet wordt gevonden bij de relaties dan wordt daar melding van gemaakt door middel van een error-bestand. In dit bestand staat welke adressen niet zijn gevonden. Deze adressen dienen alsnog bij de relaties te worden aangevuld zodat ook deze berichten kunnen worden ingelezen.
Nadat eenmaal alle berichten zijn ingelezen zijn deze als notitie bij de relaties terug te vinden.

Met de attachment-deny list wordt aangegeven welke bijlagen niet in CASH hoeven worden ingelezen. Te denken valt aan programmabestanden, zip-bestanden en dergelijke. Dit soort bestanden worden voortaan bij het inlezen overgeslagen.

Attentiepunt

1 Wanneer er e-mail wordt ingelezen vanuit Outlook of Outlook Espress dan dienen deze berichten eerst naar een voor CASH leesbaar formaat te worden geconverteerd. Dit gebeurt met het programma CashMail in de map van CASHWin.
2 E-mail vanuit Thunderbird hoeft niet te worden geconverteerd.

Uitvoering

Voor algemene uitleg zie invulinstructie.

E-mail map (50 cijfers/letters) [678]
De naam van de map waar de e-mailberichten worden opgeslagen.

Attachment deny-list (50 cijfers/letters) [679]
E-mailberichten kunnen voorzien zijn van attachments. Sommige daarvan zult u wellicht niet willen bewaren zodra u de e-mails inleest in CRM. Met deze rubriek kunt u de extensie van het soort bestanden aangegeven dat als attachment werd meegezonden en en die u niet als bijlage wilt bewaren. De extensie wordt zonder punt opgegeven. (bijvoorbeeld jpg wav gif)