OVERZICHTSFUNCTIE

De overzichten worden eerst op het scherm getoond en zijn daarna af te drukken door op het printer-icoon te klikken. Bij lange overzichten zal vanwege de snelheid eerst een gedeelte van de gegevens op het scherm worden getoond. Door op 'volgende set gegevens' of 'alle gegevens' te klikken wordt de rest van het overzicht opgebouwd.

Wanneer een functie voor het opvragen van een overzicht wordt gestart, worden alle vragen direct op het scherm getoond. Deze vragen zijn met een defaultwaarde beantwoord, zodat u alleen op verder hoeft te klikken. Indien u een bepaald antwoord wilt wijzigen dan klikt u op het betreffende antwoord en door middel van een uitrol venster kunt u het juiste antwoord selecteren.

Door te klikken op 'verder' wordt het overzicht gestart. Bent u klaar met het raadplegen van een overzicht dan komt u met 'ESC' weer terug in het vragenscherm. U kunt eventueel een vraag wijzigen en het overzicht opnieuw met de nieuwe selectie opvragen.

Staat het overzicht in het scherm dan kunt u dit direct naar Excel exporteren door op het Excel-icoon te klikken. Het Internet Explorer icoon zorgt ervoor het overzicht naar uw browser wordt geëxporteerd.
Sommige overzichten zijn, vanwege de aard van het overzicht, niet naar Excel te exporteren.

In de CASH-SETUP kunt u bij de gebruiker aangeven of u wel of geen lijnen in het overzicht wenst. Eigenschap M geeft aan: geen lijnen.

Uw bedrijfslogo kunt u met functie Administratieparameters via veld logo instellen zodat dit logo boven uw overzichten komt te staan. U kunt ook voor alle administraties hetzelfde logo instellen. Dit stelt u in de CASH-SETUP bij de functie Instellen configuratie. Stelt u geen eigen logo in dan zal het logo van CASH getoond worden.

U kunt ervoor kiezen om de overzichten te tonen in de klassieke of moderne opmaak. Dit kunt u instellen via 'Bestand' en dan 'Instellingen'. De overzichten die worden getoond in de moderne opmaak hebben een aantal voordelen:
- Door een kolom naar de bovenste rij te slepen wordt het overzicht gegroepeerd op gegevens uit die kolom.
- Een kolom kan op een andere plaats gezet worden door de kolom te slepen naar een andere positie.
- Door te klikken op de kolom-kop kan het overzicht aflopend/oplopend gesorteerd worden. Als u de Ctrl toets ingedrukt houdt en u klikt dan op de kolom zal de sortering ongedaan gemaakt worden.
- U kunt gebruik maken van filters als u bovenin de kolom op het filter icoon klikt. U kunt daar filteren op conditie of filteren op inhoud. U kunt dan een selectie maken en dan worden alleen die regels getoond die voldoen aan de selectie die u ingeeft. Als u weer op het icoon klikt en dan kiest voor annuleren zullen de filters ongedaan worden gemaakt.
- Het kopieren van gegevens uit een overzicht gebeurt door 1 of meerdere cellen te selecteren en dan te kiezen voor de toetsencombinatie Ctrl+C en dan in het document waar u de inhoud naartoe wil kopieren op de juiste plek gaan staan en kiezen voor Ctrl+V.
- Groepen kunnen verdicht worden in overzichten waar groeperingen in zitten door te klikken op de groep. Door op de groep te klikken in combinatie met de Ctrl-toets worden alle groepen gesloten of geopend.