D0389 - EXTRA VELDEN BOEKREGEL

Doel

Met deze functie kan worden afgeweken van bepaalde stamgegevens uit de relatiegegevens.

Achtergrond

Bij het invoeren van inkomende facturen is het soms noodzakelijk dat moet worden afgeweken van de vaste gegevens van de betreffende relatie zoals bijvoorbeeld het bank/gironummer, de tenaamstelling, woonplaats en het aantal betaaldagen. De gegevens die hier worden opgegeven worden gebruikt bij de functies Onderhoud betaaladvies en Aanmaken betaalopdracht.

Attentiepunt

1 Deze functie assisteert bij het invoeren van facturen van crediteuren met zogenaamde G-rekeningen.
2 De rubriek Omschrijving 2 wordt niet opgenomen in het betaalbestand. De lengte van dit omschrijvingsveld wordt door de formaten die de banken hanteren niet toegestaan.
3 Als u een afwijkend bank/IBAN-nummer invult (d.w.z. afwijkend t.o.v. wat bij de relatie is vermeld), dan dient u ook een afwijkende naam en plaats in te vullen.
4 Als u een correctie wil maken op een eerdere ICP aangifte dan kunt u het veld correctie per. ICP vullen met de periode die u gecorrigeerd wil hebben. Deze periode moet liggen voor de periode van de boeking. Voorwaarden zijn dat de OB aangifte over deze periode al verzonden is naar de belastingdienst, het verzenden van een suppletie is dan ook noodzakelijk.

Uitvoering

Voor algemene uitleg zie onderhoudsfunctie of invulinstructie.

Bank/IBAN (35 cijfers/letters) [110]
Het banknummer in IBAN formaat (NL99BANK0123456789).

Hier vult u het afwijkende bank- of gironummer waar het factuurbedrag naar moet worden overgemaakt.

BIC-code (11 cijfers/letters) [350]
De Business Indentifier Code is een geldig SWIFT-adres van 8 of 11 aaneengesloten tekens.

Bij muteren van een BIC wordt gecontroleerd op de lengte, de geldigheid van de landcode en de IBAN bankcode.
Posities 1 tot 4 bevat de bankcode van 4 letters.
Posities 5 en 6 is de landcode van de bank, volgens de ISO 3166-1 norm.
Posities 7 en 8 is een plaatscode van 2 alfanumerieke tekens.
Posities 9 tot 11 is een optioneel filiaalnummer van drie teksns.
Geadviseerd wordt een onjuiste BIC direct te corrigeren.

Voorbeeld van een geldige BIC:
ABNANL2A
INGBNL2A
RABONL2U

Afwijkende naam (25 cijfers/letters) [343]
De afwijkende tenaamstelling van de crediteur die in het betaalbestand moet worden opgenomen.

Afwijkende plaats (25 cijfers/letters) [344]
De bijbehorende afwijkende plaatsnaam van de crediteur die in het betaalbestand moet worden opgenomen.

Betalingskenmerk (16 cijfers/letters) [477]
De waarde die in deze rubriek wordt ingevuld, wordt aan de functies die de betaalopdrachten maken doorgegeven. Indien hier een waarde wordt ingevuld, dan overschrijft deze waarde de omschrijving volgens de 'eigenschappen' in de 'crediteurenparameters'.

Code betaalopdracht (J,N) [3539]
Hier kunt u aangeven of de factuur uit moet worden gesloten van het betaaladvies. Standaard wordt de factuur mee genomen, als u hier Nee instelt zal de factuur niet mee worden genomen in het betaaladvies. Bij Ja of een lege waarde komt de factuur wel mee in het betaaladvies.
Is eigenschap B ingevuld bij de Relatie (F7 Deel 2) dan kan dit voor deze factuur worden overruled door hier Ja in te stellen. Bij Nee of een lege waarde komt de factuur dan niet mee in het betaaladvies.

Betaaldagen (3 cijfers) [111]
De betaaltermijn van de betreffende factuur. Wordt deze rubriek leeg gelaten dan geldt het aantal dagen zoals dit normaal ook zou gelden.

Code aanmanen (J,N) [1016]
Met deze code kan worden aangegeven of de betreffende openstaande debiteurenpost wel of niet kan worden aangemaand. Wanneer deze rubriek de waarde N(ee) bevat zal de openstaande post niet op de aanmaning worden afgedrukt.

Omschrijving 2 (256 cijfers/letters) [345]
Een extra omschrijvingsrubriek om de gegevens van de betreffende factuur vast te leggen.

Banknr telebank (34 cijfers/letters) [330]
Deze rubriek toont het bank/gironummer waarmee de betreffende overboeking is verricht. Deze waarde wordt automatisch ingevuld bij boekingen in het bank- of giroboek tijdens het inlezen van bankafschriften.

WKR-code (LK,FH,FL,FN,NH,NL,NN,GH,GL,GN,IN,XX) [1544]
Met ingang van 1/1/2014 dienen alle werkgevers verplicht gebruik te maken van de WKR (Werk Kosten Regeling) om verantwoording af te leggen over de gemaakte personeels onkosten. Tot deze datum mag worden gekozen uit de 'oude regeling' of de WKR.
Met deze code kan per boekregel worden afgeweken van de WKR-code zoals vermeld bij de grootboekrekening.
De WKR-rapportage is een nieuw overzicht in het submenu 'mutatieoverzichten'.

Code incasso (J,N) [3538]
Hier kunt u aangeven of de factuur uit moet worden gesloten van het incasso advies. Standaard wordt de factuur mee genomen, als u hier Nee kiest dan komt deze factuur niet op het incasso advies. Een lege waarde of Ja zorgt ervoor dat deze wel op het incasso advies komt, uiteraard alleen als de relatie in aanmerking komt om te incasseren.

Foutcode incasso (4 cijfers/letters) [3547]
Incassofoutcodes zijn codes die worden gebruikt in het proces van automatische incasso's om specifieke fouten of problemen aan te geven die zich kunnen voordoen tijdens het incassoproces. Deze codes kunnen worden gebruikt door banken, financiële instellingen en betalingsverwerkers om de reden voor een mislukte incasso te identificeren.

ABC-levering (N,J) [440]
Met dit veld kan worden aangegeven of deze factuur een ABC-levering betreft. Een ABC-levering is: een Nederlandse leverancier handelt met een afnemer in Duitsland maar levert goederen aan een afnemer in Denemarken.

B2B diensten (J,N) [1341]
Met deze rubriek wordt aangegeven of deze dienst een B2B (van bedrijven aan bedrijven) dienst betreft. Indien hier Ja wordt geantwoord dan wordt dit artikel cq deze dienst als een B2B dienst behandeld, indien ook aan de relatie in functie Relaties eigenschap D is toegekend. Tevens dient deze relatie een BTW nummer te hebben. Vanuit de module Cash Projecten kunnen bepaalde werksoorten als een B2B-dienst worden vastgelegd.

Correctie per. ICP (periode JJPP) [1265]
De periode waarover de correctie gedaan wordt. Deze periode moet liggen voor de periode van de komende aangifte, je corrigeert namelijk altijd een vorige aangifte. De periode wordt ingegeven als JJMM.