S0684 - INLEZEN ANTWOORD BELASTINGDIENST

Doel

Deze functie leest het antwoordbericht van de Belastingdienst in.

Achtergrond

Het verzenden van de aangiften OB en ICP vindt op elektronische wijze plaats. Bij het verzenden van deze aangiften speelt bij de communicatie, aan beide kanten een aantal factoren een rol, waardoor het verzenden c.q. ontvangen van de aangiften zou kunnen mislukken. Om er zeker van te zijn dat de Belastingdienst de aangiften ook daadwerkelijk heeft ontvangen verzendt zij twee retourberichten. In deze berichten staat vermeld of de aangifte goed is ontvangen of dat er iets fout is gegaan met de aangifte.
In het laatste geval staat er na het inlezen van het retourbericht in het scherm: Verwerk retour bericht van dd-mm-jjjj, uu:mm Omzetbelasting ** FOUT **. Dit kan komen omdat er een aangifte met een ongeldige 'handtekening' is verzonden of dat er inhoudelijk onjuistheden zijn geconstateerd.
Is de communicatie goed verlopen dan staat er in het scherm: Verwerk retour bericht van dd-mm-jjjj, uu:mm Omzetbelasting ** GOED **. Dit is tevens het bewijs dat de aangifte is verzonden naar en ontvangen door de Belastingdienst. Met Overzicht aangiftes kunt u de berichten achteraf, als nodig bij controles en dergelijke, nog afdrukken.

Attentiepunt

1 Met Overzicht aangiftes kan de informatie uit de bestanden per aangifte worden opgevraagd.
2 Wordt gekozen voor direct verzenden dan worden de antwoordberichten ook automatisch ingelezen.