ICONEN (ICOON)

Iconen worden in CASH gebruikt om functies te starten, meestal met gebruikmaking van gegevens uit het onderliggende scherm.
In de 'Onderhoudsfuncties' van CASH zijn de volgende iconen aanwezig:

Toevoegen Werkt als SF2 (de combinatie van Shift en F2, of klikken op de SF2-toets). Hiermee kan in een sleutelveld een andere onderhoudsfunctie worden gestart om een nieuw gegeven aan te maken.
Verwijderen Werkt als SF1 (de combinatie van Shift en F1, of klikken op de SF1-toets). Verwijder het onderliggende gegeven in zijn geheel. Als er vanuit andere plaatsen in de administratie naar dit gegeven wordt verwezen, kan het gegeven niet verwijderd worden. Bijvoorbeeld: een relatie met een debiteurenhistorie kan niet vervallen.
Print screen Maak een afdruk van het onderliggende scherm. Via de printerbox van Windows kan de gewenste printer worden geselecteerd.
Verzend als e-mail Verzend het getoonde overzicht als e-mailbericht. Het e-mailadres uit de administratieparameters wordt voorgesteld als afzender. Vervolgens kunt u via het relatienummer zoeken naar het e-mailadres van de ontvanger, of u kunt dit adres direct ingeven. U kunt nog een 'subject' en een aanvullende tekst invullen alvorens het bericht wordt verstuurd. Deze icoon werkt alleen als in de CASH-SETUP bij de gebruikerscode de eigenschap F is ingevuld.
Onderhoud document Start de als standaard ingestelde tekstverwerker om een document aan te maken of te wijzigen.
Afdrukken document Start de als standaard ingestelde tekstverwerker om een document af te drukken. Zie mailmerge voor verdere uitleg over instellingen die moeten worden gedaan om deze icoon correct te laten werken. Als u op deze icoon klikt vanuit 'Onderhoud relaties' of 'Onderhoud contactpersonen' kunnen de gegevens van de relatie of de contactpersoon rechtstreeks in het document worden overgenomen.
Speciale tekens Met deze icoon kunnen speciale tekens zoals e-accent, i-umlaut en e-umlaut in de rubrieken worden tussengevoegd. Dit kan alleen in rubrieken waar kleine letters (lowercase) zijn toestaan.
Calculator Met deze icoon kan een rekenmachine worden gestart in rubrieken die om een numerieke waarde vragen (zoals bedragen). Het resultaat van de berekening wordt met de OK-button in de rubriek overgenomen.
E-mail Met deze icoon wordt de standaard ingestelde e-mailclient gestart. Het e-mailadres van de onderliggende relatie wordt als afzender ingevuld.
Skype Deze icoon werkt uitsluitend als u de Skype-software heeft geinstalleerd. Skype is een programma om goedkoop te bellen naar iemand die ook een Skype-aansluiting heeft. Zie voor nadere informatie op www.skype.com. Als u op deze icoon klikt terwijl u geen Skype-software heeft geinstalleerd, krijgt u de melding 'error on connecting'.
Kopieren Werkt als ctrl-X om een (deel van een) rubriekswaarde te kopieren naar een andere rubriek in een andere CASH-functie (of ander Windows-proces).
Knippen Werkt als ctrl-C om een (deel van een) rubriekswaarde te kopieren naar een andere rubriek. De oorspronkelijke waarde wordt gewist.
Plakken Werkt als ctrl-V om een (deel van een) rubriekswaarde te plakken in een andere rubriek. U moet dan wel eerst 'Kopieren' of 'Plakken' hebben gedaan.
Opvragen PDF Kan gebruikt worden in 'Onderhoud dagboeken' om een evt. gescand document (bijvoorbeeld de inkoopfactuur) op het scherm te tonen.
Kaart Toon de kaart met het adres van de geselecteerde relatie met Google-maps, op basis van de postcode en het huisnummer.
Route Toon de route vanaf het adres dat is ingegeven bij de eigen Bedrijfsgegevens naar het adres van de geselecteerde relatie met Google-maps, op basis van de postcode en het huisnummer.
Website Open de website van de relatie op basis van de url die is ingegeven in de rubriek 'Website'.
Toevoegen aan favorieten Met deze icoon kunt u de betreffende programmafunctie toevoegen aan uw 'favorieten' bij uw Gebruikerscode. Als u CASH de volgende keer start wordt deze functie bovenaan uw menu getoond.
Favoriet verwijderen Verwijder de huidige programmafunctie uit de favorieten bij uw Gebruikerscode.
Audit Met deze icoon wordt een overzicht getoond van de wijzigingen op uw administratie. Zie functie Audit overzicht voor verdere uitleg.
Help Met deze icoon wordt de helptekst van de functie opgeroepen. Deze icoon is identiek aan de F1-toets.