ELEMENTCODES (ELEMENTCODE)

Binnen een formulierlayout kunnen elementcodes worden gebruikt om bepaalde gegevens op het formulier weer te geven op de aangegeven regel- en kolomlocatie. Hieronder worden enkele veel voorkomende elementcodes getoond. De codes zijn gegroepeerd binnen het soort formulier waarin ze kunnen voorkomen.
Let op: Elementcodes worden altijd in hoofdletters geschreven.

Algemeen

DATE De (systeem-)datum geschreven als 15-01-11
DATE2 De (systeem-)datum geschreven als 15-01-2011
DATUM De (systeem-)datum geschreven als 15 januari 2011.
FAKT Het factuurnummer indien van toepassing.
INPUT gevolgd door een tekst: de tekst wordt tijdens het afdrukken van het formulier als vraag op het scherm getoond. De waarde die u als antwoord ingeeft wordt op de bijbehorende regel- en kolomnummer op het document vermeld.
KOPREG Deze elementcode genereert een kopregel boven de kolommen met een (bijvoorbeeld) zwarte achtergrond en in het wit de namen van de kolommen uit de body van het formulier. Indien achter KOPREG 1 tot 2 letters staan worden daarmee de volgende kleuren ingesteld:
1e letter is achtergrond (defaultwaarde is A black)
2e letter is kleur van de letters (defaultwaarde is S white)
dus 'KOPREGB' wordt aangevuld tot BS en geeft een blauwe achtergrond met witte letters.
de kleuren zijn:
A black
B dark blue
C royal blue
D aqua
E blue violet
F magenta
G brown
H green
I lime green
J red
K orange red
L sandy brown
M pink
N khaki
O yellow
P gray
Q silver
R light gray
S white
T default windows
U soft yellow

De namen van de kolommen in KOPREG zijn standaard in het Nederlands. Als deze in een andere taal moeten worden getoond, kan dat worden opgegeven schter de KOPREG-elementcode, in dezelfde volgorde als de kolommen zijn gedefinieerd. Dus bijvoorbeeld: KOPREGB Description Quantity Price Amount, etcetera.
NAW De NAW-gegevens van de relatie. Gebruikt worden (indien voorzien van een waarde) de rubrieken: naam, naam-2, t.a.v., straat, pc+plaats. Indien de landcode afwijkt van de basis-landcode in de administratieparameters wordt ook de landnaam van de relatie weergegeven. Indien het postadres is ingevuld wordt deze gebruikt in plaats van de eerder genoemde rubriek pc+plaats.
RELNR Het relatienummr van de betreffende relatie.
TEXTn gevolgd door een tekst: deze tekst wordt alleen afgedrukt op de betreffende kopie (n) van het document. Bijvoorbeeld TEXT1 {tray 2} zorgt er voor dat kopienummer 1 van het document vanuit papierbak 2 wordt afgedrukt.